PV De Telegraaf Bergeijk
Hier vindt u ook in 2018 weer allerlei nieuwtjes van PV De Telegraaf en de wekelijkse verslagen van de wedvluchten. U bent dus weer van harte welkom!

15 juli 2018

Het is echt topdrukte in duivenland. Op zaterdag kwamen eerst de duiven terug van Agen (865 km) en op die vlucht pakt Ad Dekkers de snelste duif. Niet alleen van de vereniging, maar hij won ook de eerste prijs in de hele Kempen. Deze doffer heeft bewezen veel power en doorzettingsvermogen te hebben om de lange reis zo succesvol af te leggen. Zelfs in heel de afdeling Oost-Brabant tegen 1585 duiven staat deze doffer op een schitterende 7e plaats! De kop van de uitslag: 1.A.Dekkers 2-3-4.H.Jacobs (drie duiven binnen 12 minuten geklokt) 5.Trio Kwinten Op zondag arriveerden eerst de jonge duiven van hun eerste officiële wedstrijd vanuit Isnes (97 km). De onervarenheid speelt altijd een doorslaggevende rol en dat levert in het begin een moeizaam verloop op. Er waren 237 nieuwe talenten aan de start gekomen en ook hier ging de zege naar een duif van Ad Dekkers, die een voorsprong van acht minuten had op nummer twee. De winnende snelheid bedroeg ruim 77 km/u. Al met al is het zaak om de duiven naar huis te krijgen en dat is op zo’n vlucht belangrijker dan prijzen winnen. Maar toch moeten die prijzen verdeeld worden en het duurde maar liefst een uur en twintig minuten voordat het derde deel weer thuis was. De eerste tien prijzen waren voor: 1-6.A.Dekkers 2.G.Verrijt 3-5-7-9.Comb.v.d.Wiel-Schreuder 4.H.Jacobs 8.H.Gruijters 10.M.Bartholomeus Ook vlogen er 100 oude duiven vanuit datzelfde Isnes. Qua snelheid lieten deze zich aftroeven door bovengenoemde duif, maar door hun ervaring was het verloop van de wedstrijd wel veel sneller. Het  twaalfkoppige duivinnenteam van André van de Wiel had er zin in en behaalde de eerste vier prijzen. Maar ook Huub Gruijters knalde er tegenaan met 14 prijzen van 16 duiven! De top tien: 1-2-3-4.Comb.v.d.Wiel-Schreuder 5-6-9-10.H.Gruijters 7.B.Pero 8.R.Versteeg & Zn Daarna kwamen er nog duiven terug uit Nanteuil (302 km) en daar ging de zege naar Geert Verrijt alias De Wever. Zijn jaarlingduivin was met een gemiddelde snelheid van 68 km/u de rest te snel af. De eerste duiven waren voor: 1-4.G.Verrijt 2-3-5.A.Dekkers 6-7-8-10.Comb.v.d.Wiel-Schreuder 9.P.Bax Op de foto de drie eerste prijswinnaars van het weekend!

7 juli 2018

Op zaterdag stond een vlucht van 630 km op het programma. In La Souterraine werden om 7.00 uur de manden geopend en kon het hele konvooi van Zuid-Nederland huiswaarts keren. Een straffe kopwind en een strakblauwe lucht zorgden voor omstandigheden, die kracht en topconditie van de duiven eisten. In de vereniging zijn momenteel twee duiven aan elkaar gewaagd, die hier het beste mee om weten te gaan. De “Broer Fondman” van Jan Antonis en “Mister Limarg” van Ad Dekkers zijn ware cracks onder zware omstandigheden. Beide doffers strijden om de eerste plaats in het kampioenschap waar de eerstgenoemde met ruim één punt verschil aan de leiding gaat. Om 16.44 uur viel de eerstgenoemde duif bij Jan op de klep in de Dr Rauppstraat in Bergeijk, terwijl de concurrent van Ad tweeënhalve minuut eerder in Luyksgestel gearriveerd was. Als allereerste meldde zich daarvoor nog een duif als outsider op het Boscheind bij André om 16.40 uur. Maar het gaat om de gemiddelde snelheid natuurlijk waarbij de afstand gedeeld wordt door de gevlogen tijd. En het snelste was met 1081 m/min dus de duif van Jan, die over die lange afstand een voorsprong van 721 meter opgebouwd op de zilveren plaats. De topper van Ad eindigde op de bronzen trede en Luyksgestelnaar Huub Gruijters sluit daar direct bij aan. De kop van de uitslag 1-6-10.J.Antonis 2-7-9.Comb.v.d.Wiel-Schreuder 3-5-8.A.Dekkers 4.H.Gruijters Op deze zaterdag had Hans Jacobs weer meegedaan aan de marathonvlucht vanuit Dax. Zijn eerste getekende speelde prijs 27 van 169 duiven in Samenspel De Kempen. Voor de jonge duiven hadden we van Afdeling Oost-Brabant in de Kempen geen gelegenheid gekregen om een echte wedvlucht te organiseren. Tessenderlo is een afstand van 26 km tot 34 km voor onze club. Belachelijk!!!

30 juni 2018

Het werd op zaterdag weer een pittige wedstrijd. De zomerse omstandigheden blijven maar voortduren. De afdeling had voor het eerste wedstrijdje van de onervaren jonge duiven het wijze besluit genomen deze af te gelasten. Oude duiven hebben geen probleem met deze hoge temperaturen en wind op kop. Er deden 96 duiven van de Bergeijkse leden mee vanuit Sezanne (307 km). Natuurlijk zullen de duiven in topvorm zich het eerste laten zien. De vliegploeg van combinatie Van De Wiel-Schreuder uit Luyksgestel is dit jaar op de middellange afstanden uitstekend op dreef. Uit de hoge blauwe lucht kwam een duivin naar beneden gedoken, die haar sporen al ruimschoots verdiend heeft. Dit jaar behaalde ze voor de derde keer de 1e prijs. Het werd een ware overmeestering want van de 17 ingezet duiven van deze heren werden de eerste vier plaatsen door hen in beslag genomen. De winnares zorgt dit jaar voor ware stunten want in Sector Oost van de afdeling vliegt momenteel geen betere duif, zij staat bovenaan in dat prestigieuze kampioenschap. Nu wint ze prijs 6 tegen 4509 duiven over heel Oost-Brabant. In Sector Oost kwam ze 9 seconden tekort voor de zege daar. In Samenspel EB&O werd een dubbele zege behaald en dat was ook bijzonder.. Dorpsgenoot Ad Dekkers kon enigszins voor tegenstand zorgen in de top tien. De kop van de uitslag 1-2-3-4-8-10.Comb.v.d.Wiel-Schreuder 5-6-7.A.Dekkers 9.J.Antonis In de Sponsorcompetitie is er tekening in de strijd gekomen. De ploeg van Bakkerij van Heeswijk gaat fier aan de leiding met 55 punten. Gruyters Tegelwerken (50), Camping De Paal (49), Kwinten Interieur Projecten BV(48) en Westerveld Installatietechniek (47) volgen op geringe achterstand. De weg is nog lang en dat geeft de onderste zone de nodige moed omhoog te klimmen. De rode lantaarn wordt gedragen door De Bie Brandveiligheid, dus die ploeg moet een extra stapje zien te maken.

23 juni 2018

Afgelopen zaterdag was het topdrukte voor de Bergeijkse duivenliefhebbers. Er stonden maar liefst drie wedvluchten op het programma. Allereerst moesten de duiven uit Bordeaux terugkeren waar ze op vrijdagmiddag om 14.00 uur gelost waren. Van vijf leden vlogen er 25 duiven in concours, waarvan 3 stuks van de combinatie André van de Wiel en Jan Schreuder. Hun rode marathonkampioen meldde zich na 833 km als eerste om 11.36 uur. Dat betekende weer een prachtige zege voor deze doffer met de naam Rode Fondman. Hun kleine team vloog 100% prijs, ook in Samenspel De Kempen! 1-3-5.Comb.v.d.Wiel-Schreuder 2-7.Trio Kwinten 4-6-9.H.Jacobs 8.H.Gruijters  Daarna kwamen de 88 duiven van Nanteuil huiswaarts, die om 8.45 uur de vrijheid hadden gekregen. Ook hier domineerde het team van de Boscheind Flyers. De winnende duivin behaalde een gemiddelde snelheid van 77 km/u en samen met twee hokgenoten bezetten ze het ehele erepodium. Ook hier een mooie score met 16 mee en 11 prijzen. 1-2-3-7-8-10.Comb.v.d.Wiel-Schreuder 4-5.A.Dekkers 9.M.Bartholomeus (weer met dat kleine team van drie stuks) Op de late middag was het de beurt aan 83 duiven, die in Montluçon om 6.45 uur waren vertrokken voor een reis van 585 km. Ad Dekkers heeft een ware crack, die zich onder zware omstandigheden erg happy voelt. Veertien dagen geleden ging deze doffer met de mooie naam Mister Limarg zegevierend over de streep en nu herhaalde hij deze stunt. Om 15.10 uur landde de duif met zijn chip op de antenne en dat betekende weer een parel aan de kroon. Ad en clubgenoot Jan Antonis namen samen veel kopprijzen voor hun rekening.  De kop van de uitslag 1-5-10.A.Dekkers 2-3-7.J.Antonis 4-6-8.Comb.v.d.Wiel-Schreuder 9.H.Gruijters 

17 juni 2018

Op zondag kwamen er duiven thuis die op zaterdagmiddag om 14.15 uur in de Pyreneeënplaats St.Vincent gelost waren. Hans Jacobs was het enige Bergeijkse lid dat aan deze marathonvlucht heeft meegedaan. Om 10.28 uur landde zijn favorietje op de klep na een vlucht van bijna 1000 km. Ze behaalde een gemiddelde snelheid inclusief een nachtje rusten van 71 km/u. Natuurlijk was ze de eerste Bergeijkse duif maar belangrijker was dat ze in het Samenspel EB&O op plaats twee eindigde en in Samenspel De Kempen de vierde plaats behaalde tegen 155 duiven. Voorwaar een uitstekende prestatie van dit ervaren duivinnetje, dat snel voor haar jonkies in het nest wilde gaan zorgen om haar partner af te lossen! Zijn adviseur Bennie Kwinten was snel ter plaatse om de twee jonkies nog te ringen, zodat die mee naar Westerhoven kunnen voordat de Chinezen komen!

16 juni 2018

De 22762 duiven van de sectorale midfondvlucht werden in het Middenfranse Gien om 8.30 uur gelost voor een vlucht tussen 400 km en 500 km. Hieraan deden liefhebbers uit Limburg, Noord-Brabant en Zeeland mee, zodat het spreidingsgebied erg groot was. Dat betekent ook dat je naast goede vorm ook een beetje geluk moet hebben door in de goede hoek te wonen waar de vroegste en de meeste duiven vallen. Bij André van de Wiel meldde zich om 14.00 uur een jaarling duivinnetje, dat eerst heel wat ererondjes vloog, omdat er een buizerd de zaak meende moeten te komen verstoren. Uiteindelijk zette ze de winnende snelheid van ruim 80 km/u op papier tegen 96 verenigingsduiven. Ongeveer zes minuten later arriveerde de tweede duif van de 17 en dat was nog vroeg genoeg voor zilver. In Rayon Oost van de midfondclub tegen 2665 duiven waren het met 4 en 13 twee ereplaatsen. Mies Bartholomeus had weer een vroege duif van zijn kleine team van drie wedstrijdduiven. Hij mag de bronzen medaille omhangen! Jan Antonis had een zeer hoog prijspercentage, want 6 van zijn 8 ingezette duiven staan in de uitslag. Alle deelnemers wisten zich weer met een of meerdere duiven in de uitslag te plaatsen. De kop van de uitslag 1-2-7-10.Comb.v.d.Wiel-Schreuder 3.M.Bartholomeus 4.J.v.Eijndhoven & Zn 5.A.Dekkers 6.Trio Kwinten 8.N.Loos 9.J.Antonis

9 juni 2018

Het was weer een zomerse zaterdag, maar deze pittige omstandigheden zijn geen enkel belemmering voor duiven in topvorm. ’s Morgens om 7.30 uur werden de 119 Bergeijkse duiven in het grote konvooi van 11453 medestrijders uit heel Noord-Brabant en Zeeland losgelaten. Op de terugreis van rond de 600 km konden ze in Noord-Frankrijk en België nog met slechte zichten te maken krijgen, omdat de mist daar hardnekkig bleef hangen. Maar oude duiven, die een goed vertrek hebben op het eerste deel van het traject, zijn wel wat gewend. Ad Dekkers uit Luyksgestel ontpopt zich de laatste jaren  als een echte specialist op de verdere vluchten, speciaal als het een zware vlucht betreft. Om 16.28 uur meldde zich een doffer die een winnende snelheid van 66 km/u gemiddeld afdrukte. Deze doffer had vorig jaar op Limoges ook al bewezen dat hij weet wat winnen is. Toen was hij de tweede snelste van de grote massa van Brabant en Zeeland tegen 8052 duiven, voorwaar een echte crack! Nu wint hij prijs 6 in Oost-Brabant tegen 3473 duiven in over de hele meute is hij de zestiende snelste. Maar het was niet alleen deze topper, die zich liet zien, het hele team van 16 stuks liet velen een poepje ruiken, want maar liefst 13 stuks staan er in de uitslag met veel kopprijzen. Een zaterdag om niet snel te vergeten.... Top Tien: 1-2-5-10.A.Dekkers 3-6.J.Antonis 4.J.Jacobs (slechts 5 mee) 7-8.Comb.v.d.Wiel- Schreuder 9.G.Verrijt De duiven van de midfondvlucht werden door die mistgebieden pas om 13.00 uur gelost om aan de tocht van ruim 300 km te beginnen. Bij André van de Wiel meldde zich om 17.12 uur een jaarling duivinnetje, dat een winnende snelheid van ruim 73 km/u afdrukte. Deze duif liet haar baasje zien dat ze onlangs een grote vergissing gemaakt had, die ze wilde herstellen. Wat was het geval? Ze was veertien dagen geleden niet teruggekeerd van een vlucht van 540 km. Ze was bij een liefhebber in Weert binnengelopen, die haar goed verzorgd had en afgelopen zondag de vrijheid gegeven had. Nog bijzonderder is dat deze duivin vorig jaar ook al bij deze liefhebber op bezoek geweest is! En nu won ze niet alleen de eerste prijs in de club, maar was ze ook 11e over het hele afdelingsconcours tegen 7892 duiven! Wat hierboven voor het team van Ad Dekkers geldt, is op deze vlucht van toepassing op het team van deze winnaar. Ook hier kwamen de duiven aan de lopende band en werden veel kopprijzen gewonnen door het team van 18 stuks. De duivin, die nu als tweede arriveerde, is op de drie midfondvluchten goed bezig met een 1e, een 2e en 4e prijs!   De kop van de uitslag 1-2-4-5-9.Comb.v.d.Wiel-Schreuder 3-6.A.Dekkers 7-8.N.Loos 10.P.Bax

2 juni 2018

De duiven van de Afdeling Oost-Brabant stonden ten zuidoosten van Parijs in Sens. Ze konden pas om 11.15 uur gelost worden, omdat zware bewolking en minder goed zicht aanvankelijk spelbreker waren. Het thuisfront rekende op een beginsnelheid van rond de 90 km/u maar dat viel anders uit. Op het Boscheind bij André van de Wiel kwam van zeer grote hoogte een duif aangedoken. Ze was zeer snel binnengelopen om zich bij haar partner te vervoegen. De winnende snelheid van deze duivin bedroeg ruim 82 km/u en daarmee behaalde ze een mooie zege tegen 184 clubgenoten. Na de misser van vorige week wilde ze haar baasje dus verrassen met deze vroege thuiskomst. Diverse van haar 19 ingezette hokgenoten lieten op deze vlucht zien dat ze prima in vorm waren en er werden veel kopprijzen behaald. Het was verheugend dat ieder lid van de club zich in de uitslag wist terug te vinden, dus niemand had de zogenaamde hoed op. Een uitdrukking, die gebruikt wordt als je buiten de prijzen valt. Toch kon niet iedereen tevreden zijn, want er ontbraken vroeg avond nogal wat duiven, maar gelukkig bleef het lang licht en vonden toch veel duiven uiteindelijk hun verdiende rustplaats in het hok.   De kop van de uitslag 1-3-5-6-8-9.Comb.v.d.Wiel-Schreuder 2-10.Trio Kwinten 4.J.Antonis 7.M.Bartholomeus, die er slechts drie in de wedstrijd had gezet!

26 mei 2018

Dit weekend werden er twee vluchten georganiseerd. Allereerst werkte een groep van 184 duiven de laatste vitessevlucht af. Het korte werk voor de oude duiven zit erop. In Vervins (F) werden de manden om 8 uur geopend voor een thuisreis onder zomerse omstandigheden met een oostelijke wind op de zijkant. Bij Ad Dekkers in Luyksgestel dook om 10.33 uur een doffer naar beneden, die 190 km afgelegd had met een gemiddelde van 75 km/u. En geen enkele andere duif van de club was sneller dus het werd een mooie zege voor de jaarling NL17-3741628. Zijn team van 15 duiven behaalde 10 prijzen, zijn dorpsgenoten van het Boscheind deed het ook bijzonder met 17 ingezonden duiven, die 13 prijzen wonnen. De top tien: 1-8.A.Dekkers 2.J.Antonis 3-5-7.Comb.v.d.Wiel-Schreuder 4.G.Verrijt 5.J.v.Eijndhoven & Zn 9.J.Gruijters 10/10 R.v.d.Eerenbeemd N.Loos Een uurtje eerder werden andere duiven in Issoudun gelost en de leden van PV De Telegraaf doen extra hun best op dit soort vluchten van de lange adem. Maar liefst 550 km moesten deze toppers afleggen onder bijna tropische omstandigheden. Maar duiven in topconditie kunnen veel aan en hebben de kracht en moed om deze omstandigheden te trotseren en weer veilig thuis te komen. Er werd volop gespeculeerd wie met de zegepalm aan de haal zou gaan. Bij Huub Gruijters in Luyksgestel meldde zich de allereerste duif van het hele konvooi van Oost-Brabant na acht uur vliegen. Toen volgden enkele minuten van grote spanning of de snelheid van 1123 m/min verbeterd zou worden. Uiteindelijk werd de dappere duivin Miss Isnes als 8e afgevlagd in het grote concours tegen 5526 medestrijders. Maar in de eigen vereniging (120 d.), in het Samenspel EB&O (385 d.) en in Samenspel De Kempen (715 d.) werd de zege binnengehaald. Dit is een zeer knappe prestatie van dit duivenvrouwtje, die vorig jaar op het korte vluchtje vanuit Isnes (97 km) ook al zo snel was! Aan die vlucht heeft ze haar naam overgehouden, misschien moet de naam wel gewijzigd worden in Miss IsIs? Huub had zijn team van 18 stuks uitstekend voorbereid, want hij speelt 50% prijs met veel kopwerk. Ook de overige leden van de club onder aanvoering van Jan Antonis lieten zich vooraan in de diverse klassementen zien. De kop van de uitslag 1-5-7.H.Gruijters 2-4-8-9.J.Antonis 3.A.Dekkers 6-10.Comb.v.d.Wiel-Schreuder

20 mei 2018

De duiven kregen deze keer een korter vluchtje af te werken in aanloop naar de vluchten boven 500 km. Oorspronkelijk zou er op zaterdag gelost worden, maar de begeleiders namen geen risico en wachtten op het mooie weer van zondag. Onder een blauwe hemel werd door 282 duiven de afstand van 250 km afgelegd. Bij de combinatie Van De Wiel-Schreuder meldde zich de eerste duif. Deze duif was in gezelschap van een vreemdeling en hij verloor veel kostbare tijd door klapwiekend rond te toeren alvorens met een sierlijke zwaai op de klep te landen. Deze jaarling doffer heeft al diverse kopprijzen gevlogen op de voorgaande vluchten. Op slechts één seconde werd hij gevolgd door de duivin, die vorige week nog de eerste prijs gewonnen had. Het hele team van de Boscheind Flyers was in goede doen, want de duiven volgden snel op elkaar. De winnende snelheid bedroeg ruim 75 km/u en dat was met de toenemende oostelijke wind vrij aardig. Ook het team van Ad Dekkers toont vorm, want van de 29 ingekorfde duiven staan er 20 in de uitslag. De messen voor de fondvlucht van volgende week zijn geslepen en de leden van PV De Telegraaf zullen deze week hun kandidaten nog eens extra vertroetelen. De eerste tien prijzen: 1-2-3-4-9.Comb.v.d.Wiel-Schreuder 5-8.A.Dekkers 6.N.Loos 7.G.Verrijt 10.J.Antonis In de Sponsorcompetitie is de strijd ook los gebarsten. Drie ploegen staan op de bovenste trede en hebben 24 punten: Camping De Paal, Gruyters Tegelwerken en Jumbo Bergeijk. Op twee punten volgen Bakkerij Van Heeswijk en Kwinten Interieur Projecten BV. Ook de volgende ploegen zitten deze kopgroep op de hielen. Alles ligt nog dicht bijeen.

12 mei 2018

De duiven zitten inmiddels op vluchten boven 300 km. Er dreigde slechter weer te komen boven de losplaats en daarom werden om 7.45 uur de duiven snel in Nanteuil (F) gelost. De terugreis is niet helemaal vlekkeloos verlopen, want de duiven hadden te maken met een vreemde lucht. Als je naar de zon keek, zag je een waas eromheen met een cirkel, die aan de regenboog deed denken. Of dit de oriëntatie beïnvloed heeft, is niet met zekerheid te zeggen, maar het vreemde is dat duiven met een gps-ring om hebben aangetoond dat de terugreis helemaal over Zeeland plaatsvond. Dit drukte de gemiddelde vliegsnelheid natuurlijk behoorlijk en de vroege duiven zitten dus ook aan de westkant. Bij de Luyksgestelse combinatie André van de Wiel en Jan Schreuder arriveerde als eerste een duif van het vrouwelijke geslacht om 11.24 uur. Deze duivin behaalde een gemiddelde snelheid van bijna 82 km/u over een afstand van 300 km. Het betekende al weer een mooie zege in clubverband tegen 306 duiven. Het team van Luyksgestelnaar Ad Dekkers was erg goed op dreef. Maar liefst 20 van 29 ingezette duiven staan in de uitslag. Bennie van Trio Kwinten zit met een grote verbouwing. Gelukkig toonden twee kopduiven van zijn ploeg aan daarvan geen hinder ondervonden te hebben. De eerste tien prijzen: 1-4.Comb.v.d.Wiel-Schreuder 2-3-8.A.Dekkers 5-7.Trio Kwinten 6-9.J.Antonis 10.H.Gruijters

5 mei 2018

Om 9 uur werden de duiven op zaterdagmorgen in Laon (F) gelost. In tegenstelling tot vorige week werden de duiven ditmaal getrakteerd op een behoorlijk sterke wind op kop. Dat betekent dus laag over de velden en gebouwen scheren met alle risico’s van dien. Het was een prachtig gezicht om de duiven alle obstakels in het landschap te zien omzeilen. Bij de Luyksgestelse combinatie André van de Wiel en Jan Schreuder arriveerde als eerste een duif om 12.02.30 uur. Deze jaarling doffer klokte een gemiddelde snelheid van bijna 72 km/u over een afstand van 218 km. Typisch is dat deze duif vorig jaar als jong ook een 1e prijs gewonnen heeft vanuit dezelfde losplaats Laon. Het team van Boscheind Flyers voelde zich onder deze zware omstandigheden in haar element, want vier duiven zijn terug te vinden in de top tien. Ook de jonge dame van de club, Noortje Loos, toont weer aan dat ze uitstekend “haar mannetje” staat. Twee kopduiven en 7 van haar 10 ingezette duiven vlogen in de prijzen. Langzaam wordt de af te leggen afstand groter en volgende week gaan de duiven al op reis voor een vlucht van 300 km. De eerste tien prijzen: 1-3-4-7.Comb.v.d.Wiel-Schreuder 2-9. J.Antonis 5.A.Dekkers 6-8.N.Loos 10.H.Gruijters

28 april 2018

Gejaagd door de wind, de titel van een beroemd boek, is ook op deze vlucht van toepassing. Het konvooi van Afdeling Oost- Brabant werd in Vervins (F) om 9.45 uur de vrijheid gegeven. Voor het hok van Huub Gruijters in Luyksgestel betekent dat er door zijn duiven een afstand van 191 km moet worden afgelegd. Al om 11.28 uur dook van grote hoogte zijn duivin NL16-1684397 naar beneden om een gemiddelde snelheid van 111 km/u af te drukken. En deze snelheid werd door geen enkele duif van de 303 concurrenten uit de club behaald. Zelfs in het Samenspel EB&O werd een schitterende overwinning behaald tegen 1018 duiven met een voorsprong van 8 seconden op nummer twee. Dus het werd daar een zege met een spreekwoordelijke snavellengte voorsprong! Het winnende duivinnetje toont wel karakter. Nadat ze in het verleden al eens flink aan haar kop was toegetakeld door een minder vredelievende hokgenoot, kwam ze van deze vlucht thuis met twee pootjes omwikkeld door een lang stuk zwart naaigaren. De draad was zelfs redelijk diep in een teentje geraakt. Ze moet dit onfortuinlijke euvel in de mand opgelopen hebben, maar hoe blijft een raadsel. Met een lach zei de eigenaar dat hij volgende week maar weer een stuk draad om het pootje wikkelt om de volgende zege te boeken...... Het team van Jan Antonis deed het op deze vlucht wel erg goed. En het bijzondere was dat de eerst acht thuiskomende duiven allemaal het bloed voeren van zijn bekende Fondman! De eerste tien prijzen: 1.H.Gruijters 2-10.Comb.v.d.Wiel-Schreuder 3-6.A.Dekkers 4-5-7-8-9. J.Antonis Inmiddels loopt de Sponsorcompetitie ook. Om daarvan een tussenstand te geven is het nu nog te vroeg, want een aantal de ploegen moet nog op stoom komen.

21 april 2018

In de ochtenduren was het nog behoorlijk nevelig op de vlieglijn Quiévrain-Brabantse Kempen. Daarom werden pas om12.30 uur de manden van de duivenwagens geopend. Met een lichte wind op kop vlogen de 17.000 Oost-Brabantse duiven richting hun hokken. Bij de combinatie André van de Wiel-Jan Schreuder op het Boscheind in Luyksgestel dook een duivin vanuit de goede hoek naar beneden, onmiddellijk gevolgd door een doffer van hetzelfde hok. Het waren twee topduiven van hun kolonie. Big Lady won met een gemiddelde snelheid van ruim 73 km/u over 150 km prijs 1 tegen 321 duiven en dit al voor de vijfde keer in haar korte carrière. Het zilver was voor Mr Sezagie, die trouwens in voorgaande jaren al 8x als eerste afgevlagd is en ook dit jaar weer uitstekend op dreef is. In de top tien van de vereniging vinden we zeven duiven terug van alle vier deelnemende Luyksgestelnaren, voorwaar een mooi resultaat. Ook nogmaals een bijzondere vermelding voor de nestor van de club: Mies Bartholomeus speelt weer 100% prijs met zijn mini-team van drie duiven op de plaatsen 30,35 en 45. En bovendien wint hij voor de tweede maal op rij de zak duivenvoer, die door de laatste getekende gewonnen kon worden. Tegen 1089 duiven in het Samenspel EB&O deden de Telegraaf-leden het ook zeer verdienstelijk met o.a. de plaatsen 2,3 en 4. De eerste tien prijzen: 1-2-5-6.Comb.v.d.Wiel-Schreuder 3.R.v.d.Eerenbeemd 4.J.Antonis 7.A.Dekkers 8.H.Gruijters 9.Trio Kwinten 10.P.Bax

14 april 2018

Deze tweede vlucht werd vanuit het Belgische Isnes gehouden. Op zaterdag scheen er een waterig zonnetje en het zicht was niet optimaal. De 341 Bergeijkse duiven werden om 11.20 uur gelost om de 100 km bij windstil weer af te leggen. Geert Verrijt heeft een winkel in dier- en tuinbenodigdheden en daarvan heeft hij de sluitingstijd op zaterdag aangepast om zelf zijn duiven te zien thuiskomen. Dat is het mooiste en het spannendste wat er is voor een duivenliefhebber. Dus de klanten moeten op die dag voor 12 uur komen, daarna gaat de knip op de deur. En laat nu juist op deze zaterdag om 12.29.19 uur de eerste duif op het Muggenhool arriveren en hem de zege in de vereniging opleveren. Zo was Geert ditmaal dus zelf getuige van de aankomst van zijn winnende duif. Met een gemiddelde van ruim 86 km/u had deze doffer een voorsprong van 20 seconden op nummer twee. De winnaar is een dapper beestje, want vorig jaar kwam deze duif zwaar gewond thuis. Het was zo erg dat het voeder en het water gewoon door een groot gat in de krop weer naar buiten kwam. Maar duiven genezen wonderbaarlijk snel en goed. Gelukkig heeft deze jaarling doffer een kans gekregen in de vliegploeg met als voorlopige bekroning het winnen van deze ereprijs. In de top tien vinden we Jan Antonis en Ad Dekkers ieder met zelfs drie duiven terug.        De kop van de uitslag luidt: 1.G.Verrijt 2-4-5.J.Antonis 3.Comb.v.d.Wiel-Schreuder 6-7-8.A.Dekkers 9.Trio Kwinten 10.P.Bax

7 april 2018

Het vliegseizoen 2018 is van start gegaan. De leden van PV De Telegraaf gaan een spannend half jaar tegemoet waarin hun duiven na een gedegen voorbereiding mogen laten zien waartoe een postduif in staat is. Wekelijks zal weer een verslag van het wedstrijdverloop gepubliceerd worden, zodat u op de hoogte bent van de mooie prestaties die geleverd worden. Op deze eerste vlucht vanuit het Belgische Asse-Zellik werd op zaterdagmorgen om 11 uur het startschot gegeven aan 183 clubduiven binnen een groep van 8000 duiven van groep 1 van Afdeling Oost-Brabant. Natuurlijk moeten de stramme vliegspieren na de winterrust weer loskomen en dat is niet voor iedere duif even soepeltjes verlopen. Noortje Loos liet alle mannelijke duivenmelkers achter zich en mocht zich de trotse winnares noemen van de openingsvlucht! Met een gemiddelde snelheid van 83 km/u had een duivin van het jongste clublid de 98 km tot haar hok afgelegd. Van haar team van 12 duiven behaalden 7 duiven een plaats in de uitslag met drie kopprijzen. Maar Mies Bartholomeus, het oudste lid van de club, toonde met zijn jarenlange ervaring aan dat hij het spelletje ook niet verleerd is. Zijn mini-team bestond uit drie duiven, die zich allemaal wisten te klasseren, dus een 100% score! Huub Gruijters had er meer mee. Hij staat 11x in de lijst van 18 ingekorfde duiven met veel vroege plaatsen. En zijn buurtgenoot Ronnie van den Eerenbeemd deed het ook super. Hij had er 10 in concours en speelt 9 prijzen. Over een bliksemstart gesproken!   De kop van de uitslag luidt: 1-9.N.Loos 2-5-10.H.Gruijters 3.M.Bartholomeus 4-6.R.v.d.Eerenbeemd 7.G.Verrijt 8.Comb.v.d.Wiel-Schreuder
NIEUWS 2018
Home Informatie Uitslagen 2018 Ledeninformatie Galerie Nieuws 2018 Sponsors Links Contact Nieuws 2017 Nieuws 2018